Descripció

Herència de curanderos

Aquesta història comença a l’inici de la dècada del 1980, amb la família Puig i Montserrat. La mare feia temps que patia migranyes i un dels fills tenia problemes als peus. Després de recórrer diferents especialistes sense trobar solucions duradores, van decidir provar sort amb els curanderos.

Del primer que en tenim constància, és del Sr. Joan. La seva tècnica manual era força rudimentària, per això a la família es va guanyar el sobrenom de: “El retorcidor”.

Un temps després, van conèixer en “Marcelinu” (Marcel·lí Roca i Giró, 1923-2005), un curandero de l’Empordà. Aquest els va dir que, fent servir només les mans i en el període d’un mes, podia resoldre els dos problemes. I així va ser!

Jaume (Jaume Puig i Estany, 1930-2012) es va interessar molt per aquell mètode tan simple, ràpid i resolutiu; i li va preguntar a en “Marcelinu” si ell ho podria aprendre. Aquest, amb la bona intenció i senzillesa que el caracteritzaven, el va acceptar com a aprenent i el va traspassar els principis i els coneixements. Aquesta tasca no va ser fàcil perquè no hi havia una metodologia definida a transmetre.

Històricament, els curanderos i les remeieres podien aprendre l’ofici de dues maneres: per transmissió oral d’algú proper o, com és el cas d’en “Marcelinu”, de manera innata. En ambdós casos es considerava que tenien un do que rebien de Déu o del Dimoni. Per aquest motiu, la majoria de curanderos i remeieres justificaven les seves capacitats amb la fe en Déu.

En poc temps, en Jaume Puig va començar a treballar en el seu nou projecte i li va donar forma. Per aquelles dates encara no tenia nom, però sí molt bons resultats i un nombre creixent de clients.

L’any 1989, el seu fill Jordi (Jordi Puig i Montserrat, 1973) va començar a aprendre la nova tècnica, que uns quants anys més tard es va registrar com a Teràpia Estructural Mètode Jordi Puig© (2016). L’abril del 2017, amb la intenció de posar a l’abast de tothom una eina senzilla, econòmica i resolutiva, en Jordi va començar a impartir-ne formacions. A finals d’aquell mateix any, va ampliar el mètode complementant el treball físic amb el treball emocional. Actualment, les formacions de Teràpia Estructural es fan a diferents països i en diversos idiomes.

Aquest mètode es basa en un coneixement tan antic que es perd en l’origen dels temps i que sempre amb la mateixa finalitat, però amb infinitat de formes, ha acompanyat la humanitat per tots els racons del planeta.

Descripció de la Tècnica Estructural

Quan patim fatiga, desànim o dolor físic com ara ciàtica, lumbàlgia, mal d’esquena, mal de cap, migranya, vertigen o fibromiàlgia, generalment trobem desequilibris a la columna vertebral. Les desviacions a les vèrtebres generen un mal funcionament dels nervis que pot provocar dolors o molèsties, així com el mal funcionament de qualsevol membre, òrgan o glàndula.

L’Estructural I ajuda a restablir l’equilibri físic del cos i el bon funcionament del sistema nerviós.

D’altra banda, considerem que l’origen de les afeccions físiques és un conflicte emocional on poden intervenir el conscient, el no-conscient i l’entorn. Bloquejos emocionals com ara els heretats, patrons familiars, fòbies, fílies, dols no conclosos, traumes…, en siguem conscients o no, al llarg dels anys, esdevenen una càrrega que ens perjudica en l’àmbit físic i en l’emocional.

L’Estructural II ajuda a localitzar les càrregues emocionals i alliberar-les en l’ordre més adequat.

Aquest mètode no invasiu és compatible amb qualsevol tractament psicològic, mèdic o farmacològic.

Dividim la formació en dos mòduls, igual d’importants i necessaris per a poder oferir un servei complet.

Logo representatiu dels facilitadors que han realitzat el Mòdul 1 de TE

Logotip representatiu dels facilitadors que han realitzat el Mòdul 1 de TE

Logo representatiu dels facilitadors que han realitzat el Mòdul 2 de TE

Logotip representatiu dels facilitadors que han realitzat el Mòdul 2 de TE

Logo representatiu dels membres de l'equip

Logotip representatiu dels membres de l’equip